Tuesday, August 24, 2010

Kisah aKu dAn Dia...

Salam semua..puasa smua ok ker??yg mna dah tinggal puasa tue jgn lupa ganti yer..mlm nie ot keja kat opr..so relax skit..hehehe..nak kmpul cti sbnar nyer..yer lah..nnti nak cuti raya kan..so dah boring,caller pun x dak..apa lagi..tetiba teringat kisah cinta aku dulu..so aku nak crita skit kisah mcm mna aku leh knal my B ok...hehehe...
Bermula lah thun 2005 aku dpat tawaran smbung blajar amik kos MEKATRONIK..mula2 tue x nak smbung blajar..sbb dah mlas nak blajar nie..apa kan daya mak aku paksa gak..so aku on jer lah...dpat plak  kat PERLIS...malas tul lah...first smpai sna mcm nak nangis jer..dah lah x dak kwn..so berdikari sndiri lah..bju bsuh sndiri..mkn smua kat kantin jer..so dah lama kat sna aku jmp lah kwn..rmai gak kwn aku..kat sna klau korang nak tau...diaorg pnggil aku GEBU..gebu ker??entah lah...ada lah skit kot..(perasan kan aku nie) tpi klau x cya nie lah gmbar aku time blajar...


                                                                 gebu ker x??hehehe

Heheheh..kat sna ptang2 kita org wajib beriadah..so aku and geng2 main bola jaring...padang bola jaring nie sebelah2 dgn padang bola and gelanggang sepak takraw...ada lah mamat sorang nie asyik pndang2 jer..aku jual mhal lah time tue...hehehe...mlas nak lyan..masa tue ingat nak blajar jer..pas tue esok nyer aku msuk klas ada lah abg senior nie ckp ada org nak knalan..so aku senyum2 jer lah..time tue kita org duk ngan senior dlm 2 bln jer..last2 smua senior dah abis blajar...diaorg buat ojt...so lama kelamaan mamat yg suka pndang aku tue dah x dak...aku ingat dia junior mcm aku...rupe nyer dia senior aku..hahaha...so x dak lah org yg pndang aku lgi...
Setelah 5 bln aku bljar kat sna...aku blajar mcm mna nak welding gas..welding biasa..main ngan voltan letrik..memang mncabar blajar kat sna. time cuti geng2 klas aku ajak konvoi ramai2 pegi PANTAI MERDEKA..sja lah kan...time tue boring kat hostel x tau nak buat apa??ari tue plak 31 OGOS...kitaorg konvoi ramai2 lah gie sna..aku bwa sepupu aku..ada lah dlm 20 lebih biji moto gak lah..seronok gak ramai2 nie kan...dlm perjalanan gie sna ujan plak dah...basah lah kami smua..mau x mau terus kan perjalanan juga lah..hehehe..akhir nyer smpai lah kat sna...ya allah...rmai giler kat sna..mat rempit lah yg rmai sgat..so kira org yg pompuan2 mlas lah nak lpak sna..sbb laki terlau rmai sgat..kita org pun pgi lah central square...pusat beli belah lah kat sna...time tue aku pening sgat2..dah lah kna ujan..mkn pun x??sbb x lalu lah...hehe..smpai sna kita org karaoke...tpi aku x nyanyi pun..sbb aku peningkan...yg sepupu aku nie pun pndai...bgi lah aku mkn panadol..duk kejap tue..aku trus muntah...weeekkk..weeekk..rupa nyer perut kosong,mkn plak ubat..mau x muntah...pndai tul sepupu aku sorang tue...so dia bwa aku trun gie cri mkn...
Time2 pening2 tue...ada lah 3 org mamat nie...ngorat plak kitaorg..aku mlas nak layan..so sepupu aku lah yg duk melayan...masa aku nak tunggu mkn siap..sepupu aku sruh aku duduk depan tue...tetiba ada lah sorang mamat nie tegur aku...
mamat tue: Hye kak long...tunggu sapa??
aku : (dlm keadaan x larat) tunggu kwn..knpa??
mamat tue: dari mna nie??
aku: pndai merdeka...
mamat tue: nak minta no fon leh x??
aku: dgn selamba nyer jmb...x dak lah...
mamat tue: x kan x dak kot...sya tgok awk dari tdi....mcm knal jer muka awk nie...kat mna tah??
aku:boleh x awk jgn kacau sya...sya pening lah...
mamat tue: sory awk klau sya ganggu...sya hanya nak berkwn dgn awk...awk dulu blajar dkat perlis kan...
aku: terkejut aku time tue...mamat tue tau mna lah...trus hilang jap pening aku...hehe..awak tau mna??
mamat tue: baru sya ingat...awk blajar kat perlis kan..time ptg slalu main bola jaring...
aku:aik...awk tau mna??mna ada lah..
mamat tue: btul lah tue...sya nie senior awk.......bgi lah no fon...
aku :trus x ckp apa...yg aku ckp 012-487487
Dan aku trus belah...dan sempat lgi bgi no fon...tpi aku bgi no x ckup..hahahahah...x ckup 1 lgi no...
cian mamat tue...rupa nyer klau korang nak tahu...mamat tue lah yg duk usha aku time aku main bola jaring...
the next day nyer...aku rehat2 dlm blik..tetiba ada org tepon aku...aku mlas na mlayan sgat..sbb time tue aku ada kwn dgn org perlis...sma blajar dgn aku...hehe..rupa nyer mamat tue tepon aku..dpat gak no yg 1 tertinggal tue..tue lah kan..org ckp klau ada jdoh x kemna...time tue dia dah jdi polis...so tiap2 mlm slalu dia call aku..dia ckp nama dia FAIZAL..org kdah gak..tpi aku anggap dia kwn aku jer..sbb aku kan dah ada bf bdak perlis kan...aku dulu nie setia tau...cuma skandal2 tue ada lah...tpi rupa nyer bf aku tue main blakang..aku dpat tahu jer trus x nak kwn ngan dia...
So dari tak suka ngan faizal tue...trus suka kwn ngan dia...kwn jer tau..dia ok org nyer...tpi pemalu skit lah..yg leh jdi rapat dgn dia...dia dtang umah aku beraya...tkut nak dtang sorang...dia dtang lah ngan kwn dia 4 org...hehe..abah and mama aku ok jer...dia org suka aku kwn ngan dia...so oklah kwn ngan dia...nie gmbar aku time becinta ngan dia...

  So dah setahun kwn..dia ada dtang msuk meminang aku...tpi ditolak oleh aku..sbb aku baru abis blajar...so biar lah keja dulu kan..time tue aku praktikal kat PERMINTEX.(kilang perodua yg buat wayar dlm keta)..jdi exsistant engeneer...best kat situ...engeneer kat situ nama Shahrul..ensom..blom kwin lgi..hehehe..tpi aku x ngorat pun...dia baik sgat..time rehat slalu beli mkn kat aku...kekdang bgi duit..memang  baik lah..x kdekut...hehehe..smapi skarang still contact lah...
Selepas aku abis jer praktikal...aku smbung keja kat situ dln 6 bln...dia dtang lgi tnya mama aku...dia nak tunang ngan aku..tpi hati aku nie berat skit lah...bkn nyer apa...dia inspektor polis bhagian penyiasatan...aku x leh trima lah..sbb keja dia bahaya lah...aku bgi tau dia...aku x brapa minat sgat keja dia tue...aku nak dia berenti keja...cari keja yg x bhaya...biar gaji sikit x per..jnji aku dgn dia bhagia...
dia pun x ckp bnyak...cuma nie lah kata2 dia......
YANG BAIK DATANG DARI ALLAH & YANG KURANG ITU IS FROM MY WEAKNESSES..
DO IMPART THIS KNOWLEDGE & YOU'LL LOSE NOTHING.KENANGAN ITU KADANGKALA TERAMAT PAHIT UTK DIREDAH,TETAPI IA TERLALU MANIS UTK DIKENANG..HIDUP TAK SELALUNYA INDAH TAPI YANG INDAH ITU TETAP HIDUP DLM KENANGAN..ANDAINYA HADIRNYA CINTA SEKADAR UTK MENGECEWAKAN.LBIH BAIK CINTA ITU TAK PENAH HADIR..OLEH ITU SEKIRANYA CINTA ITU ADA KITA PERLU MENGHARGAINYA..
Selepas aku dgr..aku terharu sbb cinta dia kat aku betul2...dan 1 perkara yg buat aku mrah sgat...rupe nyer nama dia bkn FAIZAL...nama dia MOHD AZWAN...seminggu jugak lah merajuk...sbb dia bhong aku....
Selepas 1 bln lebih aku bgi tau dia yg aku tak suka dia keja polis...akhir nyer dia berenti keja...aku bukan nyer apa..aku tak nak hidup aku dgn dia suatu hari nnti..asyik kna ganggu dgn penjenayah...w'laupun dia dah keja dgn kerajaan gaji pun ok klau hidup x bhagia buat apa kan...biar hidup susah skarang...senang2 kemudian hari...lpas jer dia berenti keja...dia selalu dtang jmp aku kat alor star...slalu lah kita org dating...ada suatu hari..dia nak dtang jmp aku..tpi dia ckp nak naik moto jer...slalu nyer naik keta...mcm pelik jer kan...aku ckp x pyah dtang...tpi dia degil nak juga jmp aku juga...bak kata kwn dia...DAH BERANTU TERUK...(maksud nyer mcm gila bayang lah)so dia dtang juga...tpi dlm perjalanan nak dtang jmp aku...nsib tak brapa baik...dia jatuh moto..keta langgar dia...patah tulang bahu jugak lah...nsib lah tak teruk sgat...yang aku nie pun tunggu lah..tepon2 dia tak angkat..knpa lah dia tak angkat fon kan...so aku jdi mrah lah..5 jam aku tunggu..last2 dpat call dari adik dia..dia bgi tau dia exsident...terkejut siot...tue lah ckp org tak nak dgar..nak juga dtang...nasib dia lah kan...
Selepas 2 bln aku x jmp dia..klau nak jmp pun aku terpaksa gie umah dia lah...dan selama 2 bln x jmp dia hati aku nie terasa rindu sgat kat dia...dulu x suka...skarang dah gila bayang...haha..dulu jual mhal...
itu lah kisah AKU dan DIA...smpai lah skarang...huhu...pada korang yg baca artikel ini...jgn lah perli den...den malu lah...hehehe..(diam2 jer tau)wakakakaka....lpas nie nak dgar kisah korang plak yer...Bubye..

3 comments:

  1. amboi2...romantikyer akk....suke bace....

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hehehe...kisah dulu2...klau ingat2 blik lwak lah..

    ReplyDelete